Marie Sjöberg

Det är många saker jag skulle kunna skriva här. Men jag ska försöka hålla det så kort som möjligt! Marie, det är mitt namn. 20 år, queer (pronomen: Hen, henom), kusk, vegan, studerande. Jag bor ganska i mitten av Sverige, i det inte så spännande Gästrikland. Här hittar ni alltså granskog i mängder, samt lilla Team Marooie!

Som jag nämnde är jag alltså kusk. Jag inte bara kör hästar, utan intresserar mig också djupt för utrustning och dess betydelse för hästen under arbete. Jag tecknar mer än gärna och just nu sitter jag med mitt slutprojekt till skolan: En informationsbroschyr om sportkörning för hobbybruk, som med tiden (hoppas jag) ska utvecklas till en liten bok. Mer information om det arbetet hittar ni i länkarna nederst på denna sida.

Men nu: mer om hästarna vid min sida!

Julia, f. 04. e. Charley v.d. Provincialeweg u. Göta

Julia och jag har tillsammans gått från ynglingar till travekipage och vidare till bettlöst sportkörning. Idag jobbar vi mot att utvecklas på ett personligt plan, lika mycket som vi jobbar för att visa upp bettlös körning. Vi är mycket mångsidiga tillsammans och idag kan vi dra hem en stock eller två, likväl som vi leker maratonekipage i det lokala grustaget. Att nöta Gästriklands oändliga, stenhårda grusvägar är oerhört ointressant för oss, i och med att vi vill att det händer saker (hela tiden)!

Swallov Sväljis, f. 13. e. Castor rw 98 u. Trestena Little Snail

På den här bloggen kommer det röra sig om inte inte mindre än 8 (!) hästar. Sväljis är inte den som försvinner i mängden..!

Sväljis kom till oss i slutet av februari 2014. Sedan dess har hon utvecklats otroligt mycket och är ett ständigt bevis på att hästar som från första början tillåts utforska, de bygger ett otroligt självförtroende och en omättlig nyfikenhet! I dagsläget tar vi myrsteg mot ett liv med körning på schemat. Men varje liten detalj bidrar till den vilja och säkerhet som är så viktig hos en bra körhäst. Viftas det inte med plast så tränas det lastning eller roliga tricks.

Länkar:

Hobbykuskens guide - Informationsbroschyr baserad på texter från informationssidan Hindertyg.

Hindertyg - En hemsida med samlade tips, fakta och information om sportkörning.

The bitless coachman - Min Tumblr-blogg med fokus på hästar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo