Klippt och skuret

Det händer verkligen saker hos Team Marooie just nu!
Först och främst: Julia har fått sig en klippning. Nu har det i och för sig gått några dagar sedan det blev gjort, men i vilket fall så är Julia numer en klippt ponny. Det var en luftig, sval och lycklig Julia som mötte mig i galopp och krumbuktsprång dagen efter! Ända sedan värmen kom så fungerade det inte längre med någon wannabe-vinterpäls, a.k.a. "vår"päls som envist hänger kvar till midsommar. Nej, den fick ryka! Kan jag korta ned "lidandet" till 1 timme istället för en månad så gör jag det. Jag ser ingen anledning i att dra ut på det när jag har medlen för att hjälpa min häst snabbt. Det går liksom inte att komma ifrån att min shettis inte bor på Shetlandsöarna, och att Shetlandsöarna har ca. 14 grader plus mitt i sommaren, kontra våra 30.
Svala däremot verkar vara typen som tappar sin päls på ett trevligare sätt sett till klimatet här. Julia får säkert tre gånger så tjock päls som Svala! Ändå fryser inte Svala ett dugg vintertid. Shettisgener...
 
Julia i nya frisyren.

Sedan kan jag med glädje meddela att vår nya sele är skickad och förmodligen anländer redan imorgon eller dagen därpå! Även om Julia inte är särdeles katastrof-fet så vill vi undvika någon fortsatt påbyggnad på fettdepåerna. På bilden ser ni liiiite knölighet i mankam, samt ansamling runt svansrot, armbåge och manke. Försvinner snabbt med rätt träning!
 
 Mest spänd är jag över att testa det, för oss, nya konceptet: Empathy-brösta!
 
Och hovstatus då... Julia hade förmodligen en pluttliten hovböld som letat sig ut genom strålen. Såsom Svala drar igång Julia så misstänker jag att hon bara klivit på någon sten. I vilket fall som så är det ute och "hålet" (läs: nålhuvudet till hål) är rengjort. Ingen ömhet alls!
Men sedan har jag också talat med min nya stallvärd: Vi är välkomna i början av juli redan! Det enda som ska fixas är kontrakt och det praktiska, sedan flyttar vi..! Det känns verkligen helt bisarrt efter närmare 9 år i samma stall, lösdrift och körvägar. Men jag hoppas att det blir det bästa för både hästarna och mig, nu när jag inte vill tära på mina farföräldrar! Alla människor går vidare och jag tror helt enkelt att mitt kapitel på Vifors har runnit ut.
- Marie

RSS 2.0