Arkus-hovar 23 juli

Vänster fram

Felååååt!! Hann hälla på väteperoxidet på hoven innan jag fotade :'(
Höger fram
Höger fram 

Höger fram
Höger fram

Vänster bak
Höger bak

 Höger bak
 
Där var bildbomben slut på Arkus fossingar ;)
Som ni kan se på bilderna så är vänster framhovs hålvägg lite värre än vad den var förra gången jag kikade (vilket var mer än en vecka sedan). Den har breddat sig en del, säkert på grund av att det smugit sig in sten och grus som inte dagligen krafsats ur utan legat kvar där. Förra omgånen hovbilder kan ni hitta HÄR.
 
Höger framhov har gjort lite bakslag, hålväggen har klättrat längre upp mot trakterna och blivit lite djupare iochmed att hovväggarna också växt en hel del och blivit längre. Den hålväggen har gjort mest framsteg av alla hovar, bilder från i januari kan ni hitta i samma inlägg som jag nämnde ovan. 
 
Vänster bakhov har fått en hålvägg som jag inte vill minnas att han hade förra gången jag kikade på hovarna. Eftersom bakhovarna har varit så fina har jag inte tagit mig tid att dokumentera dom alls, men det är väl dags för det nu säger Arkus och vräker ut två hålväggar på två bakhovar... ;) Bakhovarna kan jag själv raspa mellan besöken av hovvårdare så här raspade jag några millimeter. Hans kapta tå är fortfarande ett mysterium för mig. 
 
Höger bakhov är jämfört med vänster bak lite finare med tanke på hålvägg. Inte lika lång och inte lika djup hålvägg. Den vågade jag mig också på att raspa lite på, inte mycket alls men ett antal millimeter som var behövligt. Kanske kan man raspa ännu mer men jag känner mig nöjd med de ömma framhovarna han redan har så det får duga sådär. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

vad är det som hänt? sett bilderna och att hovarna ser lite konstiga ut men jag undrar varför, har du haft en hovslagare som gjort fel eller är han sjuk på nått sätt? :o

Svar: Att hovarna ser konstiga ut kanske beror på att du inte sett ett par hålväggar förut. Hålväggar uppstår när det sker separationer i mellan hovväggen och lamellranden. Det kan ske av olika anledningar, för blöt mark, för torr mark, förändring i fodret, vaccinering osv. Det man helst gör då är att verka upp hovväggen så att det inte kan packas mer smuts i tomrummet emellan, då det är de bakterierna som gör hålet djupare och djupare i hålväggen. Hovarna ser uppenbarligen sjuka ut, vilket dom också är. Det är en lång väntan och mycket arbete innan de är friska igen :)
Hippiegänget

2015-06-26 @ 08:55:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo