Where the magic happens <-- Your comfort zone -->

På onsdagen hade jag en planerad dejt med en till hästägare, den här gången planerade jag träffen ;) Louise aka myharmony aka tikiliiten på Instagram välkomnade mig hem till hennes stall och hennes två shettis-tjejer, Tiki och Luvan. Det var en mysig, rolig och utmanande träff för min del iallafall.
 
Jag fick prova på att jobba båda hennes hästar från marken, först med repgrimma & ledrep, sen halsring och tillslut helt löst. Det var väldigt väldigt roligt till slut, men jag kan erkänna att innan jag fick till det och det klickad var jag väldigt skeptisk och motsträvig. Men se vad som hände! Louise knuffade mig ur min komfort-zon och jag växte helt klart av att utmana mig själv och göra saker jag inte vanligtvis gör. Tack så mycket Louise! 
 
Luvan och Tiki var två väldigt olika hästar att jobba med, det märker även jag som nybörjare. Jag kan förstå att det är väldigt givande för Louise som hästägare att ha två olika individer att jobba med - det är optimalt om man vill utvecklas så mycket som möjligt i sin kommunikation med hästar.
 
Tiki var helt klart den mest rutinerade och den enklaste att jobba med. Det värsta hon gjorde när jag gjorde fel var att stanna eller äta gräs i princip. Bra häst att börja på. 
Luvan däremot hade lite mer energi och hade som Louise sa lite svårt att uttrycka sig på lina. Jag uppfattade det som att hon ibland kände sig lite trängd av mig och innan jag förstod det och gav henne mer uttrymme hade jag en häst som stod på två ben. Jag har inget emot hästar som uttrycker sig och jag är glad att Louise gav mig den här utmaningen/övningen. Hon tyckte att jag hanterade situationen lugnt och bra och när jag äntligen fick ordning på mig själv och hästen gick det mycket bättre och jag kunde äntligen känna mig nöjd som förstått och behärskat orderna jag fick :) 
 
Att jobba hästarna löst var faktiskt ännu roligare och faktiskt ännu enklare. Louise har gjort ett fint jobb med båda två och det kändes riktigt roligt att träffa på två hästar som väljer att umgås med fumliga tafatta mig när de enkelt kunde promenixat därifrån (som de även gjorde då och då) men kom tillbaka när jag var tillräckligt intressan. Det är ju såklart till stor del tack vare Louise som båda hästarna stannade kvar hos mig, och jag är fascinerad av hela grejen med att hästarna faktiskt vill umgås med oss människor, vilket jag fått bevittna många gånger under den senaste veckan! 
 
En del jättefina foton tog Louise på oss som jag tänker sno och publicera här. 
 
Tiki
 
 
Luvan
 
 
 
 
 
/ Jonna 

Kommentarer
Postat av: Olivia

Fina bilder, Ser jättehärligt ut! :D

Svar: Tack! Det var jättekul verkligen :D
Hippiegänget

2015-06-24 @ 21:42:00 / URL: http://www.stalldrangarna.blogspot.se
Postat av: Filippa

Gud vilka söta! <3

2015-06-25 @ 18:38:40 / URL: http://filippaolund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo