Klippt och skuret

Det händer verkligen saker hos Team Marooie just nu!
Först och främst: Julia har fått sig en klippning. Nu har det i och för sig gått några dagar sedan det blev gjort, men i vilket fall så är Julia numer en klippt ponny. Det var en luftig, sval och lycklig Julia som mötte mig i galopp och krumbuktsprång dagen efter! Ända sedan värmen kom så fungerade det inte längre med någon wannabe-vinterpäls, a.k.a. "vår"päls som envist hänger kvar till midsommar. Nej, den fick ryka! Kan jag korta ned "lidandet" till 1 timme istället för en månad så gör jag det. Jag ser ingen anledning i att dra ut på det när jag har medlen för att hjälpa min häst snabbt. Det går liksom inte att komma ifrån att min shettis inte bor på Shetlandsöarna, och att Shetlandsöarna har ca. 14 grader plus mitt i sommaren, kontra våra 30.
Svala däremot verkar vara typen som tappar sin päls på ett trevligare sätt sett till klimatet här. Julia får säkert tre gånger så tjock päls som Svala! Ändå fryser inte Svala ett dugg vintertid. Shettisgener...
 
Julia i nya frisyren.

Sedan kan jag med glädje meddela att vår nya sele är skickad och förmodligen anländer redan imorgon eller dagen därpå! Även om Julia inte är särdeles katastrof-fet så vill vi undvika någon fortsatt påbyggnad på fettdepåerna. På bilden ser ni liiiite knölighet i mankam, samt ansamling runt svansrot, armbåge och manke. Försvinner snabbt med rätt träning!
 
 Mest spänd är jag över att testa det, för oss, nya konceptet: Empathy-brösta!
 
Och hovstatus då... Julia hade förmodligen en pluttliten hovböld som letat sig ut genom strålen. Såsom Svala drar igång Julia så misstänker jag att hon bara klivit på någon sten. I vilket fall som så är det ute och "hålet" (läs: nålhuvudet till hål) är rengjort. Ingen ömhet alls!
Men sedan har jag också talat med min nya stallvärd: Vi är välkomna i början av juli redan! Det enda som ska fixas är kontrakt och det praktiska, sedan flyttar vi..! Det känns verkligen helt bisarrt efter närmare 9 år i samma stall, lösdrift och körvägar. Men jag hoppas att det blir det bästa för både hästarna och mig, nu när jag inte vill tära på mina farföräldrar! Alla människor går vidare och jag tror helt enkelt att mitt kapitel på Vifors har runnit ut.
- Marie

Kommentarer
Postat av: Emelie

Sådana selar hade vi på vår körutbildning, riktigt bra var dem!

Svar: Jag hoppas verkligen att även denna håller måttet! På tiden jag tävlade trav hade jag en del hästar jag tränade och/eller tävlade som hade Zilcos travselar. Så smidigt, alltid snyggt och tappade inte färg och så som läderselar gör! Förhoppningarna är på topp..!
-Marie
Hippiegänget

2015-05-31 @ 22:11:59 / URL: http://libetyhorse.se
Postat av: Anonym

Eheheh Marooie har inte lust att ta en roadtrip till Arboga och skala av tjockispånin lite päls? (Varför i h-lvete vägrar shettisjäkeln att fälla, men the other one har fällt klart för 25 år sen?!)

Svar: Jag är fett på! Ge mig ett datum..! Men ärligt tycker jag att det är så där med shettisar: Vissa tappar pälsen som storhästar, andra är envisare. Vissa blir enormt besvärade av pälsen, andra bryr sig inte nämnvärt! Julia blir ju väldigt och rent ut sagt lite smått elak..! - Marie
Hippiegänget

2015-06-02 @ 23:03:44
Postat av: Klara den underbara

Det var ju såklart jag som kommentera det där

2015-06-02 @ 23:04:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo