Vad äter skogsmullehästar?

Har du alltid undrat vad skogsmullehästar äter?
Här får du svaren.
 

Kommentarer
Postat av: Hanna Skane

Haha , härlig video!
Varför vitlök? Vart har du köpt svinmålla? Varför kokosolja?

Tips, ävc från börjes är super (y)

Svar: Tack haha :D Vitlök är antiinflammatorisk och parasiter gillar det inte, eftersom Liesma blev förkyld så fick dom en vitlöksperiod nu allihopa. Sandra (scoccosfideli.blogg.se) har plockat, torkat och malt svinmålla åt mig, växer ingen här :) Ååh kokosolja har så många bra egenskaper, googla vettja! Håller mig till Markattas äcv, ekologisk och jag får den för 1/4 av affärspriset eftersom mamma jobbar där hihi
Hippiegänget

2015-05-20 @ 15:59:30 / URL: http://ponnyfnatt.blogg.se
Postat av: Jonna

HAHA FILMEN <333 underbar

Svar: THithithithi <3
Hippiegänget

2015-05-21 @ 22:36:07 / URL: http://hippiesarna.blogg.se
Postat av: Ylva

Ge inte hästarna vitlök det är giftig för dom!! Man har länge gjort reklam för att det ska stärka hästens immunförsvar men sanningen är att de inte alls är något en häst ska äta (eller som de naturligt äter). Det kluriga är att man inte märker av att det är giftigt i mindre doser men de blir ändå påverkade. De kan i värsta fall få bland annat blodbrist, sämre syreupptagning då hemaglobinet i blodet påverkas negativt och njursvikt..

Om du vill använda det för att få bort parasiter är ett bättre val att koka vitlök i vatten, låta stå i kylskåpet och sedan använda en sprayflaska för att spraya på hästen :)

Svar: Vitlök är bara farligt i väldigt höga doser :)
Hippiegänget

2015-05-21 @ 22:39:05
Postat av: Ylva

Hej! Ja bara akut farligt i höga doser. Det innehåller fortfarande ämnen som hästens kropp inte kan bryta ner, vilket gör att njuren blir ansträngd även av mindre intag, än fast så lite att man inte märker av det. Ser bara inte anledningen till att ge det då det även inte finns någon riktig vetenskaplig forskning som kan stärka att det ens är till nytta för hästarnas immunförsvar då de inte kan bryta ner det, det har mest bara använts som påstående för att kunna sälja tillskott. Forskningen till att vitlök är bra för immunförsvaret är baserad på människor, inte häst.

Jag är egentligen ingen som tycker om att argumentera men jag ville ändå bara säga det eftersom jag vet att ni är väldigt ifrågasättande emot ridsporten och vill att allting ska så naturligt och bra för hästen som möjligt (misstolka inte jag håller med er). Vad jag blir lite förvånad över är att du/ ni inte ifrågasätter det ni ger till er häst när i ifrågasätter så mycket annat. Är det dödligt giftigt i större mängder så är det ju absolut inte bra i mindre mängder heller... Jag hade nog kunnat skriva en hel uppsats på vad som händer i hästens kropp när den får i sig även små mängder av vitlök, men den här kommentaren är redan för lång. Är du intresserad av att veta vad det faktiskt är du stoppar i hästen är det inte svårare än att googla.

Hoppas du/ ni inte tog illa upp av min kritik, vill bara att ni ska få lite perspektiv på saken. Det är ibland så lätt att kritisera andra men en konst i sig att kunna vara självkritisk.




Svar: Självkritik är mycket viktigt, inte minst i sin hästhållning. Jag håller med dig att det är bra att läsa på om saker och ting innan en stoppar i hästen det, men Klara är mycket i sådana kretsar som nyttjar bl.a. vitlök, och ser fördelarna med det. Jag hoppas att Klara själv kan skriva mer om just detta med saker som anses "oätliga" bland folket som följer forskningen! - Marie
Hippiegänget

2015-05-23 @ 23:53:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo